У КМДА нарахували майже 100 тисяч відмов у субсидіях комунальним боржникам

У КМДА нарахували майже 100 тисяч відмов у субсидіях комунальним боржникам

Укрінформ
Більше 98 тисяч сім’ям відмовлено у перепризначенні субсидії через заборгованість за комунальні послуги.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Станом на 24 липня у нас більше 200 тисяч домогосподарств мають право на перепризначення субсидії. На сьогодні у 152 тисячі 913 сімей така субсидія поновлена і 98 тисяч 455 домогосподарств відмовлено у перепризначенні субсидії на наступний період з травня 2017 року через те, що у них є заборгованість перед надавачами відповідних послуг", - сказав Поворозник. 

Читайте також: До кінця року держава витратить на субсидії 70 мільярдів — Зубко

За його словами, на 1 травня таких домогосподарств було 117 тисяч. "На сьогодні більше 20% реструктуризували або погасили заборгованість перед надавачами послуг і їм відповідним чином поновлені нарахування субсидій", - додав він.

Поворозник нагадав, що з 1 травня 2017 року суттєво змінений порядок призначення житлових субсидій постановою Кабінету Міністрів №300. "Із нововведень, які мають відношення до призначення субсидій це те, що в порядок внесена норма стосовно заборгованості на 1 травня в частині можливості призначення цієї субсидії. Іншими словами, якщо є заборгованість за надані послуги на 1 травня, то ця субсидія може бути подовжена з травня у випадку, якщо ця заборгованість буде погашена, або реструктуризована протягом двох місяців з моменту повідомлення про наявність такої заборгованості", - пояснив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-