Київрада подовжила термін голосування за громадські проекти - через кібератаку

Київрада подовжила термін голосування за громадські проекти - через кібератаку

Укрінформ
Київська міська рада подовжила термін попереднього голосування за проекти громадського бюджету до 30 днів.

Відповідне рішення ухвалено на пленарному засіданні у четвер, повідомляє прес-служба Київради. 

"У зв'язку з кібератакою віруса-шифрувальника Petya Ransomware, який призвів до ураження та виходу з ладу інформаційних ресурсів та комп'ютерної техніки деяких органів державної влади, комерційних підприємств та банківських установ, виникли проблеми з попереднім збором електронних голосів підтримки за подані громадські проекти. Приміром, сьогодні не працює електронний підпис, картка киянина, а без цих інструментів містяни не можуть віддати свій голос за вподобану ініціативу", - наголосила депутат Київради Лариса Дегтярьова.

Читайте також: Київрада затвердила оновлену Стратегію розвитку столиці до 2025 року

На попереднє голосування за громадські проекти раніше відводилося 20 днів, а тепер Київрада подовжила цей термін ще на 10 днів, аби кияни мали змогу визначити справді життєздатні проекти, які можуть бути реалізовані, наголосив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів. 

"Це справді важливо, бо результати першого Громадського бюджету показали, що завдяки цьому інструменту кияни дійсно можуть реалізовувати цікаві і корисні проеки для громади за кошти міського бюджету. Торік у рамках Громадського бюджету перемогли 62 проекти. Вони на активній стадії реалізації, по багатьох проведені тендерні закупівлі. Приміром, проект Зона відпочинку "Озеро Верхнє Вигурівське". Там уже облаштовано територію, здійснюється підготовка макету реалізації проекту та розміщення об'єктів на відведеній території", - зазначив Прокопів. 

Остаточне голосування за подані проекти Громадського бюджету розпочнеться наприкінці вересня цього року. Усі проекти після реєстрації мають набрати певну кількість голосів та пройти перевірку, аби потрапити у фінальну таблицю голосування. Зокрема, малі проекти, вартістю до 400 тисяч, мають отримати 50 голосів, а великі, вартістю до 2 мільйонів, - 200 голосів. 

Як відомо, у Києві стартував другий Громадський бюджет, фінансування якого Київська міська державна адміністрація збільшила вдвічі - до 100 мільйонів гривень. Голосування киян планується провести у жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-