Проспект Шухевича тепер можна перейменувати лише через суд - КМДА

Проспект Шухевича тепер можна перейменувати лише через суд - КМДА

Укрінформ
Заступник голови КМДА Олексій Резніков вважає, що рішення Київради щодо перейменування столичного проспекту Ватутіна у проспект Шухевича можна тільки через суд. При цьому потрібно довести, що під час ухвалення такого рішення було порушено процедуру.

Про це Резніков заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо говорити про скасування рішення (перейменування пр. Ватутіна на пр. Шухевича - ред.) добровільно Київрадою, то навряд чи, тому що Київрада своє рішення ухвалила, визначилася шляхом голосування. Проект цього рішення було підготовлено в 2016 році, це не було несподіванкою. На сьогодні будь-яке рішення Київради особи, які вважають, що їхні законні права було порушено, мають право оскаржити його в суді. Для того, щоб оскаржити це рішення, потрібно довести, що було порушено юридичну процедуру його ухвалення. Воно пройшло всі процедури, два засідання комісії з питань перейменувань плюс громадське обговорення. Порушення я не бачу", - заявив Резніков.

Крім того, він підкреслив, що проект рішення обговорювали рік.

Читайте також: У Києві з'явився проспект Романа Шухевича 

"Інструмент (громадські слухання - ред.) є, просто треба ним користуватися. А у нас, як правило, наша громадськість після того, як все трапилося, починає говорити: "Ой, а з нами не порадилися". Де ви були, коли питали? Рік рішення обговорювали", - зазначив Резніков.

Як повідомлялося, 1 червня Київрада міська рада перейменувала проспект Генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича. За це рішення на засіданні Київради проголосували 69 депутатів.

Наступного дня, 2 червня, на сайті Київради з'явилася петиція про скасування перейменування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-