Аварійний снігопад: за добу в Києві сталося 40 ДТП

Аварійний снігопад: за добу в Києві сталося 40 ДТП

Укрінформ
Всього за останню добу через снігопад у столиці сталося 40 дорожньо-транспортних пригод, більшість із них через те, що автовласники не поміняли "резину".

Про це заявив під час брифінгу в понеділок керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на цей момент з початку снігопаду зафіксовано 40 ДТП без тяжких постраждалих. За інформацією поліції, більшість ДТП трапились через те, що автовласники не встигли змінити літню "резину". Ми просимо киян, які ще не встигли змінити резину, без нагальної потреби не виїжджати у місто", - сказав Бондаренко.

Він зазначив при цьому, що з 6:00 до 10:00 в столиці було додатково на спусках та підйомах задіяно 14 тягачів Збройних сил України та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Мінооборони тягачами не надавало допомоги, оскільки ніхто її не потребував. Тягачами ДСНС надано допомогу 14 автомобілям, в яких перебувало 42 особи.

Як доповнив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, всі основні надзвичайні ситуації були пов'язані з погодними умовами. Серйозних ситуацій не відбулося, всі вони потребували тягачів.

"Рятівники були задіяні на підйомах. Зокрема, на вул.Гетьмана на в'їзді на Житомирську трасу - зупинка "Дачна" в районі вул. Чорнобильської, - де великогабаритний транспорт їхав на літній "резині" і на підйомі його розвернуло. Рятівникам і тягачам довелося розтягати автівки. Так само між 19:00 і 20:00 зупинились легкові машини на Володимирській гірці. До них виїжджали рятівники", - сказав Ткачук.

Він уточнив, що техніки для надзвичайних ситуацій вистачає. Всього в місті 22 проблемних спуски. Для роботи на них є 31 тягач. З них учора було задіяно 14.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-