Кличко запропонував Японії перспективні проекти для інвестицій

Кличко запропонував Японії перспективні проекти для інвестицій

Укрінформ
Київ робить усе, щоб проект реконструкції Бортницької станції аерації успішно втілювався.

Про це мер Віталій Кличко заявив у Токіо під час зустрічі з президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) Шинічі Кітаока, повідомляє прес-служба КМДА.

"На сьогодні інвестиційний проект реконструкції Бортницької станції аерації є найбільш масштабним інфраструктурним проектом в Україні, який вирішує комплекс екологічних, техногенних, соціальних і побутових питань, що стосуються екологічної безпеки населення України. Бортницька станція аерації - єдиний очисний фільтр усіх побутових і промислових стоків столиці та 15 прилеглих населених пунктів Київської області. І ми дуже вдячні японській стороні, яка допомагає втілювати цей важливий і масштабний проект", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що вже розпочався перший етап підготовки до реалізації проекту реконструкції БСА. Зокрема, на п’ятому пусковому комплексі станції прокладають тимчасові інженерні мережі, проводиться гідронамив території та інші необхідні заходи. Підготовчі роботи планується завершити до кінця року.

Крім того, Київ має для співпраці з японською стороною та інвестування й інші перспективні проекти. Серед них Кличко назвав реконструкцію сміттєспалювального заводу "Енергія" з установкою лінії термічної утилізації відходів та сучасної системи очистки (фільтрації ) викидів в атмосферу, а також будівництво ТЕЦ на відновлюваному паливі у Деснянському районі, проекти із запровадження енергозберігаючих технологій.

У свою чергу Шинічі Кітаока відзначив, що Україна має великий потенціал, щоб бути успішною державою, і Японія зацікавлена у співпраці в різних сферах. Президент JICA запевнив, що Японське агентство міжнародного співробітництва розгляне запропоновані Києвом проекти і вже розробляє техніко-економічне обгрунтування проекту з термосанації будинків в українській столиці.

Нагадаємо, у червні 2015 р. була підписана міжурядова кредитна угода для залучення коштів на реконструкцію Бортницької станції аерації на пільгових і вигідних для України умовах від Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Кредит буде наданий JICA на суму 108 млрд ієн строком на 40 років під 0,1% річних з пільговим періодом 10 років.

Цього року уряд Японії виділив 380 млн грн на розробку технічної документації та підготовку до реконструкції Бортницької станції аерації. У 2016 році з бюджету України  спрямовано 63 млн грн на проведення підготовчих робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-