Квітковий прапор України потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Квітковий прапор України потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Укрінформ
На День прапора України до 25-ї річниці Незалежності було встановлено світовий рекорд зі створення найбільшого квіткового килиму.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у п'ятницю розповів керівник проекту Всеукраїнської акції "Прапор України - прапор миру!" Сергій Лисенко, повідомляє кореспондент агентства.

“На День прапора України - 23 серпня - ми встановили світовий рекорд Гіннеса - 13 тисяч 57 кв. м квіткового килиму. Наступного дня, 24 серпня, цей рекорд було занесено ще і до Національного реєстру рекордів України. Він був на 8 кв. м більше через те, що квіти розпустилися, і становив 13 065 кв. м”, - сказав він.

Лисенко розповів, з якими проблемами стикнулися активісти у процесі боротьби за досягнення рекорду. “Тяжко дався цей рекорд. Було задіяно багато людей. 300 тисяч квітів з 1,5 мільйона загинули. Ми анонсували килим на 15 тисяч кв. м, але не всі квіти, які вирощували з нагоди акції, були у належному стані. Але все одно рекорд відбувся, і ми перші у світі”, - наголосив керівник проекту.

За його словами, представники Книги рекордів Гіннеса висували жорсткі умови до встановлення рекорду.

“Вимоги до встановлення рекорду були жорсткими. Представники задіяли квадрокоптер при проведенні замірів. Потрібно було, щоб взагалі ніде землі не було видно, щоб все було вкрито тільки килимом квітів. Заміри проводили впродовж 5 годин і тільки після цього дали рекорд”, - підкреслив Лисенко.

Він поінформував, що квіти після досягнення рекорду організатори акції подарували школам, оздоровчим закладам, лікарням у всі області.

Головний спеціаліст Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Вікторія Ткаченко висловила вдячність організаторам акції за те, що вони подарували квіти близько 70 київським школам.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня з нагоди 25-ої річниці Незалежності України була проведена Всеукраїнська акція "Прапор України - прапор миру!" на встановлення світового рекорду - найбільшого у світі килима із квітів у кольорах Національного Прапору України. Рекорд було зафіксовано представниками Книги рекордів Гіннеса у Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пироговому (Київ).

Більше 5 800 учасників акції виростили у себе квіти, що стали частиною найбільшого килима з квітів у кольорах Прапору України.

До цього світовий рекорд на найбільший квітковий килим належав Саудівській Аравії, де у 2014 році було створено квітковий килим площею 10 700 кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-