СБУ впіймала

СБУ впіймала "мінера" київського метро

Оновлено
Укрінформ
Служба безпеки України затримала чоловіка, який анонімно повідомляв про нібито замінування станцій столичного метрополітену.

Про це СБУ повідомляє у Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України затримали зловмисника, який сьогодні зателефонував на "гарячу лінію" про мінування київського метрополітену", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що по обіді на телефон спецлінії "102" надійшло повідомлення про мінування станцій метрополітену "Оболонь" та "Мінська". За годину знову надійшло повідомлення від тієї ж особи про мінування ще двох інших станцій метрополітену - "Майдан Незалежності" та "Площа Льва Толстого".  

"Співробітники Київського управління СБ України оперативно встановили місце знаходження зловмисника та затримали його в одному із сіл на Київщині. При цьому "телефонний терорист" розповідав, що за вчинення цих злочинів йому заплатили з Росії", - повідомили в СБУ.

Читайте також: Вибухівку шукали і на станціях "Майдан Незалежності" та "Льва Толстого"

Тривають слідчі дії та оперативні заходи. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті хибне повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено від чотирьох до восьми років позбавлення волі. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні до правоохоронців надійшли анонімні дзвінки про замінування станцій "Театральна", "Оболонь", "Мінська", "Майдан Незалежності" та "Площа Льва Толстого". Всі повідомлення були хибними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-