У КМДА розповіли про подальші стосунки столиці з Київенерго

У КМДА розповіли про подальші стосунки столиці з Київенерго

Укрінформ
Рішення про початок процесу інвентаризації та передачі майна після завершення угоди з ПАТ «Київенерго» прийматиме Київська міська рада. Рішення має бути прийняте вже в квітні цього року.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба столичної влади.

"Угода про передачу в управління та користування ПАТ «Київенерго» частини майна міста, укладена в 2001 році, завершується. Понад 16 років Київенерго управляло теплоенергетикою столиці. 31 грудня 2017 року договір завершується, але є наміри продовжити його дію до кінця наступного опалювального сезону. Це непросте рішення ми прийняли, щоб не здійснювати стратегічно важливі для міста перетворення в розпал опалювального сезону, створюючи додаткові технічні та організаційні ризики. Однак нам треба визначитися з конкретною датою припинення взаємодії з Київенерго", - зазначив Пантелеєв.

Він підкреслив, що принциповим є те, що місто не розглядає варіант продовження контракту з Київенерго більше ніж на половину опалювального сезону.

"У рамках тієї угоди, що укладена 16 років тому, досягти модернізації теплоенергетичної системи неможливо. Київенерго, по суті, не має належної відповідальності за обсяги модернізованих мереж, обсяги вкладених інвестицій. Наприклад, минулого року не було замінено жодного кілометра тепломереж. Для Києва це неприйнятно», - сказав він.

Пантелеєв також зазначив, що наразі розробляється дорожня карта, проекти відповідних рішень Київради та зміцнюються позиції муніципального підприємства.

"Ми зробимо все, щоб не допустити негативних процесів у теплоенергетиці столиці в процесі повернення майна та підготовки конкурсу. У перехідний період відповідальність за роботу міської теплоенергетики візьме на себе муніципальне підприємство "Київтеплоенерго", - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-