У Києві спорудять монумент Соборності та пам’ятник Петлюрі

У Києві спорудять монумент Соборності та пам’ятник Петлюрі

Укрінформ
У рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років у Києві буде споруджено монумент Соборності України та пам’ятник головному отаману військ Української народної республіки (УНР) Симону Петлюрі.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на прес-конференції в Укрінформі у понеділок.

“Очікуємо, що відповідно до указу Президента і наших домовленостей у Києві буде нарешті споруджено і відкрито такі заплановані речі, як монумент Соборності та пам’ятник Симону Петлюрі. Для нас це знакові події. Протягом наступних трьох років ці пам’ятники будуть збудовані”, - сказав він. 

Віце-прем'єр-міністр наголосив, що українське суспільство “не досить добре знає історію 100-річної давнини”.

“Досить часто ми знаходимося у певних штампах, ідеологічних міфах, які нам були нав’язані радянською пропагандою у свій час щодо подій 1971-1920 років”, - зауважив він.

Розенко зазначив, що саме з метою кращого інформування суспільства про ті події та вшанування їх учасників 2017-й указом Президента був оголошений Роком Української революції 1917 – 1921 років.

Найближчим часом буде створений організаційний комітет з підготовки і проведення заходів із відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років та вшанування пам’яті її учасників. Його співголовами стануть Прем’єр-міністр і глава Адміністрації Президента, а до складу комітету буде включено науковців, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, громадських об’єднань, членів Ради з питань національної єдності. Акцент у роботі робитиметься на регіони, де будуть створені відповідні оргкомітети, додав Розенко.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-