Директора погорілого ринку біля станції метро «Лісова» викликали на допит

Директора погорілого ринку біля станції метро «Лісова» викликали на допит

Укрінформ
За фактом пожежі на ринку біля станції метро «Лісова» у Києві внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань. Директора ринку викликано на допит.

Про це в ефірі Громадського повідомив Олександр Косовський - начальник Деснянського управління поліції Києва. 

«Слідчим відділом внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей», - сказав він.

Крім того, Косовський зазначив, після допиту директора у слідчого буде встановлено, на яких підставах ринок функціонував.

«Спілкувались із директором ринку. На завтра на 9 годину дана особа буде на допиті у слідчого із усіма необхідними документами на право підприємницької діяльності. Слідчий відділ визначить, на яких підставах функціонував ринок», - повідомив начальник Деснянського управління поліції.

За його словами, зазначена стаття передбачає позбавлення волі від 3 до 8 років.

У свою чергу Світлана Водолага, речниця головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у місті Києві, повідомила Громадському, що ринок не перевірявся з 2014 року через мораторій на перевірки.

«Ринок перевірявся останній раз у 2014 році. Ми не мали змогу перевіряти об’єкт у зв’язку з мораторієм на перевірки, адже господар ринку перебуває на спрощеній системі оподаткування», - сказала вона.

За її словами, причинами пожежі займаються правоохоронні органи. Після проведення експертиз буде встановлена точна причина пожежі. Наразі правоохоронці розглядають різні версії: від умисного підпалу до порушення правил пожежної безпеки.

На даний час на місці події працюють 5 одиниць спецтехніки та підйомний кран для розбору конструкцій. 

Крім того, речниця зазначила, що даних про постраждалих не надходило.

Варто зазначити, що Верховна Рада 3 листопада ухвалила закон «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Таким чином, дію мораторію на проведення державних планових перевірок малого і середнього бізнесу продовжили до 31 грудня 2017 року.

В період дії мораторію можуть проходити позапланові перевірки бізнесу, якщо на це є вагомі причини: рішення суду, за заявою суб'єкта господарювання при аварії на виробництві, при обгрунтованому зверненні фізичної особи та узгодженні компетентного органу Державної регуляторної служби.

Як повідомлялося, у Києві 25 грудня сталася пожежа на ринку біля станції метро «Лісова». У зв'язку з пожежею тимчасово припинявся рух поїздів метро до станцій «Чернігівська» і «Лісова». Внаслідок пожежі загинула жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-