Порошенко розпорядився знайти ділянку під Музей-меморіал Революції Гідності

Порошенко розпорядився знайти ділянку під Музей-меморіал Революції Гідності

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розпорядився виділити земельну ділянку на Алеї Героїв Небесної Сотні для будівництва Музею-меморіалу Революції Гідності.

Про це він заявив під час урочистого заходу з нагоди Дня Гідності і Свободи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо треба взяти на себе політичну відповідальність і віддати розпорядження, що саме там, на території, яка безпосередньо прилягає до місць загибелі активістів під час Революції Гідності, я цю відповідальність беру на себе... Потрібне політичне рішення - я його приймаю: Меморіал і Музей Революції Гідності буде саме на Алеї Героїв Небесної Сотні, колишній вулиці Інститутській», - сказав глава держави.

За його словами, виділення під музей земельної ділянки досі гальмувалося через нібито наявність судових рішень щодо передачі її в минулі роки приватним власникам.

Крім того, Президент виступив ініціатором і пообіцяв бути першим спонсором створення благодійного фонду зі збору коштів для будівництва музею-меморіалу та проведення міжнародного конкурсу на його найкращий проект.

Він також зауважив, що цей музей має бути "сучасним, дивитися в майбутнє і має бути сформований найкращими світовими і українським митцями".

«Щиро сподіваюся, що спорудження цього надзвичайно важливого для нашої спільної справи об'єкта стане по-справжньому всенародною справою, такою самою, як був наш Європейський Майдан», - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-