У Києві через загрозу терактів перекриють Хрещатик

У Києві через загрозу терактів перекриють Хрещатик

Укрінформ
У Києві через підвищений рівень терористичної загрози планується перекриття Хрещатика.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив голова Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко.

"Ми воююча держава, у нас досить великий рівень терористичної загрози. Прогнозується значне скупчення людей, ми будемо проводити заходи, щоб нічого не трапилось і ніхто не постраждав. Зокрема, буде перекрита вулиця Хрещатик, буде проводитися поверхневий огляд, задіюватися металошукачі. Це стандартна процедура, думаю, що люди з розумінням до цього поставляться. Кінологічна служба і вибухотехніки будуть обстежувати місця масових заходів. Буде ще низка заходів координації з СБУ", - зазначив він.

При цьому Крищенко додав, що Хрещатик планують перекрити зранку 15 листопада.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 14 листопада, Національна поліція України та Національна гвардія переходять на посилений режим роботи у зв'язку із високою терористичною загрозою.

Раніше на посилений режим роботи через терористичну загрозу перейшла поліція Харкова.

До таких дій правоохоронні органи спонукала СБУ. У відомстві заявили, що у них є інформація про план дестабілізації ситуації в Україні в листопаді, який має назву "Шатун".

За даними СБУ, цю інформацію підтверджує у тому числі листування, вилучене з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова.

Операція включає в себе проведення масових акцій протестів по Україні для дискредитації органів державної влади і організації дострокових парламентських виборів.

Такі вибори потрібні РФ для збільшення проросійських сил в парламенті для зриву процесу євроінтеграції України.

Зокрема, у Києві 15 листопада планувалася нібито всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада вона мала продовжитися темою підвищення тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-