У Київраді знайшли

У Київраді знайшли "кнопкодава", який голосував карткою замість депутата

Укрінформ
Аби унеможливити випадки не персонального голосування у Київраді готують проект рішення, який обмежуватиме присутність сторонніх осіб у сесійній залі.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з проведення службової перевірки за фактом події, яка сталася 27 жовтня під час пленарного засідання Київської міської ради, повідомили у прес-службі Київради. 

"Я даю доручення юридичному управлінню підготувати відповідний проект рішення за моїм поданням. Найближчим часом ми його побачимо на комісіях і на пленарному засіданні. Таке рішення буде прийнято, і доступ сторонніх осіб до залу буде обмежений не тільки на рівні домовленостей, але і на рівні нормативного акту, яким стане рішення КМР", - зазначив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Планується, що заходити до сесійної зали зможуть лише депутати, представники секретаріату КМР та апарату КМДА.

Зокрема, у ході засідання члени комісії вивчили обставини не персонального голосування сторонньою особою.

"Винуватцем виявився помічник депутата фракції «Єдність» у Київраді Костянтина Ялового В'ячеслав Боядін. Порушник голосував карткою депутата Ігоря Кісільова. У фракції «Єдність» пояснили, що це не фальсифікація, а збіг обставин. В'ячеслава Боядіна було звільнено у той же день. Депутати, причетні до даного інциденту написали пояснювальні записки. Згідно з документами, ніхто не давав доручення помічнику голосувати замість Кісільова. Фракція «Єдність» готова публічно вибачитися на сесії Київради", - йдеться у повідомленні.

Зараз депутати досліджують хронологію обставин: коли саме зайшов порушник, скільки пробув на робочому місці Кісільова та коли залишив сесійну залу. Детальний проект висновку щодо не персонального голосування у секретаріаті Київради мають підготувати до середи. Звіт оприлюднять на сесії КМР у четвер, 10 листопада.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко дав доручення провести службове розслідування у Київраді через випадок неперсонального голосування за порядок денний сесії. Через виявлений факт неправомірного голосування 27 жовтня, всі рішення, які ухвалила Київрада, були скасовані та переголосовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-