МІП, Посольство Японії та Укрінформ запускають інформаційну програму, присвячену Року Японії в Україні

МІП, Посольство Японії та Укрінформ запускають інформаційну програму, присвячену Року Японії в Україні

Інфографіка
Укрінформ

Міністерство інформаційної політики України, Посольство Японії в Україні та Укрінформ запускають інформаційну програму, присвячену Року Японії в Україні.

У коментарі Укрінформу завідувач Сектору медійних комунікацій та взаємодії з засобами масової інформації Міністерства інформполітики Марина Соботюк наголосила, що саме сьогодні, 26 січня, виповнюється 25 років встановлення дипломатичних відносин між нашими державами.

Вона нагадала, що згідно з Указом Президента України Петра Порошенка, з метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв'язків між Україною та Японією, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Відтак, МІП спільно з Посольством Японії в Україні планують ряд заходів, які допоможуть ознайомити українців з культурою, традиціями, та історією Японії.За словами Соботюк, наразі Студентська рада при МІП, спеціалісти міжнародних комунікацій, збирають інформацію про 10 особливостей Японії, які можуть бути корисними для України.Також МІП планує спільні заходи, що передадуть досвід Японії в сфері інформаційних технологій.

Нагадаємо, 20 січня у Посольстві Японії в Києві відбулася церемонія підписання грантових угод за проектами програми безвідплатної допомоги “Кусаноне” Уряду Японії. 21 січня у Національному художньому музеї України відбулася демонстрація чайної церемонії за участі української філії японської школи чайної церемонії "Урасенке".

Крім того, згідно з програмою заходів у рамках Року Японії в Україні, яку має в своєму розпорядження Укрінформ, до 19 лютого у Національному художньому музеї України в місті Києві триватиме виставка японської гравюри "Укійо-е", організатори - Посольство Японії в Україні та Національний художній музей України.

27-29 січня у цому музеї будуть проведені уроки японської мови, а 29 січня та 5-12 лютого - лекції про культуру Японії.

1-15 лютого у Музеї історії Києва відбудеться мистецький проект "Внутрішня Японія", організатор - Фонд культурних ініціатив Art Huss.

5-12 лютого в Українсько-Японському Центрі НТУУ "КПІ" відбудеться свято Першої чашки чаю в році "Хацугама", організатор - українська філія японської школи чайної церемонії "Урасенке".

8-12 лютого у Національному художньому музеї України пройде виставка орігамі, а також 11 лютого - майстер-клас з орігамі. Організатори - Посольство Японії, Національний художній музей України та київський клуб орігамі.

17-19 лютого у Києві в кінотеатрі «Кінопанорама» пройде фестиваль японського кіно.

3-16 березня у Національному музеї у Львові пройде виставка японської гравюри "Укійо-е".

11 березня у Києві, в Музеї "Чорнобиль", відбудеться виставка ляльок "Окіагарі-кобоші".

17-18 березня в Інституті філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка пройде 9-й Міжнародний симпозіум з японістики 2017 "Вивчення та дослідження японської мови та літератури: вплив та розуміння японських реалій".

18 березня в Українсько-Японському Центрі НТУУ "КПІ" пройде 16-ий всеукраїнський семінар з проблем викладання японської мови, організатор - Асоціація викладачів японської мови України.

2 квітня у Київському театрі оперети відбудеться спільний концерт балетної школи "Terada Ballet Art School" та Київського державного хореографічного училища, організатори - балетна школа "Terada Ballet Art School" та Київське державне хореографічне училище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-