Яценюк доручив пояснити РФ, чому вони не можуть "закрити небо"

Укрінформ
Заборона Росією польотів українських авіакомпаній є необгрунтованою та безпідставною.

На цьому наголосив у середу на засіданні уряду Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Північні сусіди без будь-яких підстав, як завжди, почали погрожувати і проводити безпідставні зворотні заходи проти українських авіакомпаній. Хочу наголосити, що у міжнародних відносинах ключовий принцип - це принцип взаємності», - заявив він.

Прем'єр наголосив, що принцип взаємності передбачає наступне: «Скільки літає до нас - стільки літає до них, якщо інше не визначене нашими двосторонніми договорами».

Яценюк доручив профільному міністру пояснити російській стороні, що «санкції введені до того моменту, доки Росія не забереться з Криму. «Аерофлот» не може літати, але виконувати наші двосторонні угоди щодо взаємних польотів треба на принципі взаємності».

Читайте також: Українським авіакомпаніям офіційно закрили небо в Росії

Прем'єр також наголосив, що Україна аргументовано вводила санкції проти російських компаній, які порушили авіаційний простір України та здійснювали незаконні польоти до АР Крим.

«Україна, аргументовано вводячи санкції, захищатиме свої компанії і захищатиме свій економічний інтерес. Тому прошу провести з ними (російською стороною. - Ред.) формальні або неформальні консультації з цього питання», - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-