Порошенко: Я гордий, що вже є перші результати реформ

Порошенко: Я гордий, що вже є перші результати реформ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у Нью-Йорку провів зустріч з представниками американських ділових кіл, на якій привернув увагу міжнародних інвесторів до перспектив, які відкриваються в Україні з втіленням у життя реформ.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Я гордий вам повідомити, що ми вже маємо перші результати реформ», - зазначив Порошенко.

Президент поінформував про антикорупційні заходи, які мають на меті продемонструвати, що жодної «парасольки» для будь-якого корупціонера не буде.

За його словами, щойно створена поліція вже користується довірою більше 80 відсотків населення країни, відбувається радикальне реформування органів прокуратури на місцях. На часі - судова реформа, яка має повернути у населення віру у справедливий суд, а у інвесторів – впевненість у захисті їх інвестицій, додав Глава держави.

Він відзначив, що реформа з децентралізації, яка передбачає передачу в регіони значної частини повноважень від центральної влади, зробить регіони більш вільними, в тому числі - у визначенні своєї економічної перспективи, що також підвищить їх інвестиційну привабливість.

Особливо Президент звернув увагу на досягнення у реформуванні фінансово-банківської системи, відзначивши роль у цьому амбіційної програми співробітництва з Міжнародним валютним фондом, а також заходів з оздоровлення банківської системи.

Порошенко також сказав, що на часі - податкова реформа. Триває дискусія щодо податкових ставок, однак, запевнив Глава держави, вона буде максимально працювати на підвищення інвестиційної привабливості країни.

Президент запевнив, що потужна приватизація в країні стане самою прозорою та антикорупційною за всі часи існування країни. У якості першого прикладу він назвав минулорічний конкурс на 3G частоти.

Читайте також: Порошенко: Американці мають зрозуміти необхідність підтримки України

Глава держави подякував за підтримку країни, інтерес до перспектив інвестування та відзначив важливість трансатлантичної єдності, в тому чиcлі – єдності представників ділових кіл. «Ми говоримо однією мовою, мовою прозорості та перспективи», - наголосив Порошенко.

Зустріч була організована членами Ділової ради з міжнародного порозуміння BCIU. В ній взяли участь представники керівництва близько 30 компаній та фінансових установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-