Блокувальники Криму пильнують, щоб не прорвались

Блокувальники Криму пильнують, щоб не прорвались "ополченці"

Укрінформ
Кримські "народні ополченці", навіть якщо декому з них вдасться перетнути адмінкордон Херсонщини з Кримом і потрапити на територію материкової України, не становлять реальної загрози для зриву акції товарної блокади півострова.

Про це заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

"Загроза кримських "ополченців" для (зриву - ред.) акції блокування адмінкордону нереальна зовсім", сказав Воробйов.

За його словами, кримські "ополченці" не зможуть інтегруватися в середовище учасників блокування, і "мутити воду" там, щоб зірвати акцію. "Це виключено. Там (серед блокувальників - ред.) усі патріоти. І у нас кожен реєструється у повному обсязі", - наголосив голова РДА.

Читайте також: Чубаров обіцяє за два тижні "блокади" кардинальні зміни в Криму

Разом з тим, він зазначив, що кримські "ополченці" можуть проникати з півострова на материкову Україну хіба що як диверсанти. "Тому ми все тримаємо під контролем. Ми все це відстежуємо", - підкреслив Воробйов.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на інформацію голови Генічеської РДА, минулого тижня з боку Криму до адмінкордону з Херсонщиною виїхало кілька десятків "КамАЗів" з "народним ополченням" Криму. "Вони перейшли Чонгарський перевал з боку Криму, підійшли до адмінкордону. Вони переодягаються у цивільний одяг і легковими автомобілями перетинають контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар", - розповів Воробйов.

Кримські татари розпочали акцію блокування ввезення продовольства та інших товарів з материкової України до Криму 20 вересня 2015 року. До цієї акції приєдналися представники низки політичних і громадських організацій України.

На території Генічеського району Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходиться контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" - один з трьох таких пунктів, наявних в Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-