Суд продовжив на два місяці арешт ГРУшникам Александрову та Ерофееву

Суд продовжив на два місяці арешт ГРУшникам Александрову та Ерофееву

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва продовжив на 2 місяці (до 21 листопада) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою російським спецпризначенцям Олександру Александрову та Євгену Єрофееву.

Відповідне рішення оголосив у вівторок головуючий суддя Микола Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Крім того, він оголосив: "Колегія суддів постановила направити справу до Апеляційного суду м. Києва, який має передати матеріали до розгляду у Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності".

Сьогодні Голосіївський райсуд проводив підготовче засідання по кримінальному провадженню відносно Александрова і Єрофеєва. Їх адвокати просили суд повернути матеріали справи прокуророві через порушення підсудності. На думку захисту підозрюваних,  кримінальне провадження потрібно слухати за місцем скоєння злочину, а саме в Луганській області.

У свою чергу представники прокуратури просили суд призначити справу до розгляду у Голосіївському райсуді Києва, оскільки в тому районі Луганської області, де було скоєно злочин, відбувається АТО.

Нагадаємо, військовослужбовців ГРУ ГШ РФ Александрова і Єрофеєва затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в районі м. Щастя Луганської області.

Читайте також: Порошенко про обмін Савченко і Сенцова на російських ГРУшників: Ні, ні і ще раз ні

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 Кримінального кодексу  України, за участь у терористичній діяльності так званої "ЛНР".

Військова прокуратура оголосила нові підозри арештованим російським офіцерам ГРУ ЗС РФ Єрофеєву та Александрову, зокрема за статтею 437 ККУ (збройна агресія проти України).

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, державний обвинувач буде просити максимальну санкцію проти двох звинувачуваних російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-