Порошенко підтримав петицію про скасування застави для корупціонерів

Порошенко підтримав петицію про скасування застави для корупціонерів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підтримав електронну петицію щодо скасування грошової застави для осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні тяжких корупційних злочинів.

Про це він заявив, відповідаючи на петицію, яка зібрала понад 32 тис. підписів громадян.

"За результатами розгляду петиції хочу повідомити, що я підтримую пропозицію про недопущення застосування до осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні тяжких чи особливо тяжких корупційних злочинів, такого запобіжного заходу, як застава", - сказав Президент.

Так, він зауважив, що необхідно законодавчо запровадити обмеження щодо застосування застави до високопосадовців, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів. Саме тому одним із важливих завдань для парламенту є розгляд законопроектів із зазначеного питання та вироблення компромісу щодо законодавчих змін у частині обмеження застосування застави до корупціонерів.

Читайте також: Нацраду з антикорупційної політики очолив Джемілєв - указ

Читайте також: Президент пропонує скасувати заставу для високопосадових корупціонерів

"Зважаючи на викладене, Верховній Раді України запропоновано за результатами всебічного обговорення внесених законопроектів прийняти закон, який би врегулював питання щодо застосування запобіжних заходів до осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-