ЄС не проміняє Україну на обіцянки Путіна по Сирії - Копач

Укрінформ
Путін намагається використати ситуацію в Сирії у “грі” за Україну, однак, ЄС не проміняє Україну на обіцянки президента РФ допомогти у вирішенні проблем там.

Про це заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач в ефірі телеканалу TVP.INFO.

“Я не вірю, що Євросоюз був би готовий сьогодні проміняти Україну…Але на жаль, дискусія, яка останнім часом триває в Європейській раді, Європі, а також і в нас в Польщі, що стосується хоча б біженців, емігрантів, які масово прибувають до Європи, сприяє тому, що Путін використовує цю ситуацію”,- зазначила Копач.

Вона підкреслила, що Путін є вправним політиком і намагатиметься політичними трюками показувати, що від нього багато залежить в Сирії.

“Якщо хтось дійсно в ЄС вирішив би поступитися у справі України, то він (Путін – ред.) був би у змозі сказати: ну то в такому разі ми (Росія – ред.) в Сирії пробуватимемо вирішити справу і біженці не будуть прибувати до Європи”,- зазначила Копач.

За її словами, сьогодні важливо, аби ЄС зберігав єдину позицію у справі біженців і що Польща не стала країною, яка призвела до поділів в Європі.

“Сьогодні ми не можемо бути ізольованими, а цього хотів би Путін, в одному випадку з боку ЄС, а в іншому – мати за плечима на сході тих, хто нам не бажає добра”,- підкреслила польський прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-