Харківським прокурорам «світить» 10 років за п’ять тисяч хабара

Харківським прокурорам «світить» 10 років за п’ять тисяч хабара

Укрінформ
У Харкові у неділю, 27 вересня, за отримання хабара у сумі 5 тисяч доларів США затримані двоє прокурорів.

У Харкові у неділю, 27 вересня, за отримання хабара у сумі 5 тисяч доларів США  затримані двоє прокурорів.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"27 вересня 2015 року слідчі та прокурори управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України спільно з оперативними працівниками головного управління "К" Служби безпеки України затримали заступника прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурора прокуратури Харківської області за отримання чергового хабара у сумі 5 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

У серпні цього року до управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної прокуратури України звернувся представник компанії на Харківщині, який займається зовнішньоекономічною діяльністю - імпортом товарів з-за кордону. Він повідомив про неправомірні дії зазначених працівників прокуратури. Діючи спільно, ці особи вже тривалий час створювали штучні перепони для діяльності підприємства, провокуючи затримки при проходженні процедури розмитнення ввезених товарів. За вчасне та безпроблемне проходження митних процедур вони вимагали неправомірну вигоду у сумі 5 тисяч доларів США за один контейнер.

Читайте також: У Києві директора автомобільного концерну взяли на хабарі у $60 тисяч

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-