Україна готова до «шоку» від російського ембарго - Семерак

Україна готова до «шоку» від російського ембарго - Семерак

Укрінформ
Після початку роботи вільної і всеосяжної Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року Україна повною мірою відчує дію економічних санкцій та ембарго з боку Росії.

Про це заявив народний депутат України, голова української частини парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, перший заступник голови комітету ВР з питань європейської інтеграції Остап Семерак під час круглого столу у четвер в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз іде активна робота уряду та Європейської комісії щодо підготовки української економіки до застосування цих режимів. На жаль, я думаю, уникнути шоку не вдасться. Він відбудеться, і сьогодні залишається лише питання, яким чином відреагує українське суспільство і яким чином це вплине на настрої (українців по відношенню до інтеграції в ЄС - ред.)", - наголосив він.

Читайте також: Україна подала ЄС пропозиції про захист від ембарго Росії - ЗМІ

За словами Семерака, саме після 1 січня 2016 року українське суспільство повною мірою відчує санкції з боку Росії, що може вплинути на ставлення українців до Європейського Союзу.

Як повідомлялося, з 1 січня 2016 року почне діяти продовольче ембарго Росії щодо України, якщо Москві не вдасться домовитися зі своїми партнерами про додаток до договору про Зону вільної торгівлі Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-