Десятки сіл «випали» з меж виборчих округів на Прикарпатті - Опора

Десятки сіл «випали» з меж виборчих округів на Прикарпатті - Опора

Укрінформ
Івано-Франківська обласна виборча комісія при формуванні виборчих округів пропустила кілька населених пунктів.

Про це в Івано-Франківську повідомив координатор Громадської мережі «Опора» в області Іван Маруняк.

«Обласна виборча комісія (ОВК) утворила територіальні виборчі округи на вибори до Івано-Франківської обласної ради. Під час аналізу  наші активісти зауважили відсутність у межах округів деяких населених пунктів, при цьому кількість виборців у цих пунктах була врахованою», - повідомив  Маруняк.

За його словами, при визначенні меж виборчих округів ОВК не використовувала єдиного і однакового підходу до зазначення інформації про те, які населені пункти входять до складу виборчих округів. Так, наприклад, у Коломийському районі окремі села без сільських рад зазначені серед тих, які входять у межі певних виборчих округів, а окремі (Молодилів, Липники, Михалків, Хороста, Ясінки та ін.) не зазначені. Аналогічна ситуація була виявлена у територіальних виборчих округах Верховинського району, де з меж округу «випали», такі села як Вигода, Віпче, Черетів, Великий Ходак, Стаїще, Волова.

В «Опорі» схильні вважати, що це не вплине на результати виборів, оскільки адреси виборців прикріплені до конкретної виборчої дільниці і це означає, що всі зможуть на ній проголосувати.

Читайте також: "Опора" допоможе міліції боротися з підкупом на виборах

«Тут є недопрацювання. Втім, зважаючи на те, що інформація на сайті ЦВК доповнюється назвами населених пунктів, це свідчить про те, що Івано-Франківська ОВК працює над виправленням помилок», - зазначив  Маруняк.

Відомо, що в Івано-Франківській області для проведення місцевих виборів 25 жовтня створено 497 ТВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-