Маккейн: Більшість кандидатів у президенти США за надання Україні зброї

Маккейн: Більшість кандидатів у президенти США за надання Україні зброї

Укрінформ
Більшість кандидатів, що мають шанси бути обраними на посаду президента США, виступають за надання Україні оборонного озброєння, проте Сполучені Штати очікують від української сторони реальних реформ.

Про це заявив сенатор-республіканець конгресу США Джон Маккейн під час брифінгу у середу в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що більшість кандидатів, які можуть стати президентом США за результатами виборів у 2016 році, підтримають українців у питанні надання озброєння, розвідувальної інформації, економічної підтримки та іншої допомоги, яка необхідна для забезпечення свободи і незалежності України. Однак ми очікуємо реформ в Україні, зокрема, у боротьбі з корупцією", - наголосив Маккейн.

Сенатор вкотре зауважив: "Це сором для Америки, що ми не поставляємо оборонну зброю хоробрим українцям, які ведуть бій проти найсучаснішої російської зброї".

За словами Маккейна, одним з найбільших вражень у його житті стало перебування на Майдані, де тисячі українців вимагали абсолютно природних для американців речей, і зараз прийшов час реалізувати вимоги Майдану.

"Я маю намір обговорити багато питань з Президентом і Прем'єр-міністром, однак ми вважаємо, що особливий акцент має бути зроблений на боротьбі з корупцією. Прогрес вже є, однак він має продовжуватися, щоб довести українцям, що почалася нова ера", - зазначив Маккейн.

Читайте також: Маккейн: Зволікання зі зброєю для України - ганьба для Обами

Він переконаний, що президент РФ Володимир Путін має амбіції відновити Російську імперію, тому вся Україна перебуває в колі його уваги, однак українці довели, що готові пожертвувати собою заради незалежності і свободи.

"Ми знаємо, що пан Путін є задиристим хуліганом. Я часто казав, що Росія - це заправка, яка маскується під країну, тому що великою мірою їхня економіка залежить від нафти. Тому за низьких цін на нафту Володимир Путін матиме суттєві фундаментальні проблеми в економіці упродовж наступних кількох років і це може стримати його агресивну діяльність", - сказав Маккейн, додавши, що у США бракує стратегії, щоб зупинити російського лідера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-