Аваков запевняє, що «списку Шокіна» не існує

Аваков запевняє, що «списку Шокіна» не існує

Укрінформ
За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, так званих «списків Шокіна, МВС і СБУ» не існує.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не існує списку, не вірте, не існує списку ні у мене, ні у Шокіна, ні у СБУ, наскільки я знаю», - відзначив Аваков.

Раніше Генеральний прокурор Віктор Шокін спростував інформацію про існування так званого "списку Шокіна". "Ніякого "списку Шокіна" не існує. Ні Шокіна, нікого", - запевнив він.

Натомість, за словами очільника відомства, існує нагальна потреба в законодавчому врегулюванні затримання та притягнення до відповідальності парламентаріїв. Шокін вважає, що для цього потрібно ухвалити окремий закон, аби генпрокурору не потрібно було готувати подання на кожного депутата.

Читайте також: Порошенко сказав, що Мосійчуком не обмежаться

При цьому, за словами керівника фракції БПП Юрія Луценка, Генеральний прокурор Віктор Шокін планує наступного пленарного тижня знову прийти до Верховної Ради і звернутися до парламентаріїв. На уточнююче запитання журналіста, чи будуть ті звернення Шокіна стосуватися прохання до парламентаріїв зняти недоторканність з окремих народних депутатів, Луценко підтвердив, що дійсно існує "список Шокіна", до якого входять народні депутати з різних фракцій.

Примітно, що у вівторок, 22 вересня, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про кримінальну справу проти нього і ще п'яти його однопартійців, написавши відповідний пост на Facebook.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада зняла недоторканність з Мосійчука і дала дозвіл на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-