Суд стягнув з Ахметова 900 тисяч за

Суд стягнув з Ахметова 900 тисяч за "зіпсоване повітря"

Укрінформ
З Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча за забруднення атмосферного повітря стягнуто майже 900 тисяч грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Підприємством в порушення вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря» здійснювались наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Сума шкоди, що підлягає відшкодуванню за рішенням господарського суду, становить майже 900 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Позов прокуратури був поданий до господарського суду Запорізької області в інтересах держави в особі Донецької обласної ради, Маріупольської міської ради, Державної Азовської морської екологічної інспекції. Прокуратура просила суд про стягнення шкоди, заподіяної державі внаслідок забруднення атмосферного повітря.

У ході судового розгляду справи було встановлено, що підприємством в порушення вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря» здійснювалися наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Читайте також: СБУ зупинила відшкодування податків заводам Ахметова

Нагадаємо, у березні 2015 року, господарський суд Запорізької області за підсумками повторного розгляду зобов'язав Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча повернути державі більш як 3,5 тисячі га землі сільськогосподарського призначення.

Ця ділянка була надана ММК ще у 1993 році, однак у 1996 році державне підприємство шляхом приватизації перетворилося на суб’єкт підприємницької діяльності й фактично втратило право на користування землею, та до теперішнього часу необхідних правовстановлюючих документів не оформило.

Як відомо, ММК ім. Ілліча належить олігарху Рінату Ахметову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-