ЦВК: У місцевих виборах візьмуть участь 132 партії

ЦВК: У місцевих виборах візьмуть участь 132 партії

Укрінформ
Центральна виборча комісія прийняла рішення про участь 132 політичних партій у місцевих виборах 25 жовтня 2015 року зі 142, які надіслали документи.

Відповідне рішення було прийнято у неділю на черговому засіданні Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський, повідомили у відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

«Центральна виборча комісія відзначила, що в установлений Законом строк - не пізніш як за 35 днів до дня голосування, тобто до 19 вересня 2015 року включно - до Комісії надійшли документи щодо участі у відповідних виборах від 142 політичних партій. При цьому 132 партіями до Центральної виборчої комісії подано копії рішень вищих керівних органів разом з іншими, передбаченими Законом документами, які відповідають вимогам, встановленим частиною першою статті 36 Закону ("Про місцеві вибори" - ред.)», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, як зазначили в ЦВК, документи 10 політичних партій були оформлені «з порушенням встановлених вимог Закону».

Розглянувши відповідне питання, Комісія з метою виконання припису, передбаченого останнім абзацом частини першої статті 36 Закону, своєю постановою встановила форму Переліку політичних партій, якими прийнято рішення про участь їх місцевих організацій у виборах 25 жовтня.

Зокрема, у ньому в алфавітному порядку зазначено назви усіх політичних партій, документи яких надійшли до Комісії до 19 вересня 2015 року включно, назви вищого керівного органу кожної політичної партії, дати, номера та назви рішення вищого керівного органу політичної партії, а також  - невідповідності вимогам частини першої статті 36 Закону, допущені окремими політичними партіями у наданих ними до ЦВК документах.

На завершення засідання Комісія внесла зміни до складу деяких територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого постановою ЦВК від 6 вересня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-