Журналісти у зоні АТО працюють без касок і бронежилетів - опитування

Журналісти у зоні АТО працюють без касок і бронежилетів - опитування

Укрінформ
Журналісти у зоні конфлікту на Донбасі працюють без страховки і необхідних засобів захисту, редакції не забезпечують їх необхідною страховкою.

Про це заявила на прес-конференції голова правління громадської організації "Телекритика" Наталія Лігачова, презентуючи анонімне опитування 50 журналістів з усієї України, проведене в період з червня по вересень 2015 року.

"Опитування виявило те, що практично ніхто з журналістів досі не страхується редакціями під час поїздки в АТО. Є велика проблема із страховими компаніями, яку намагався вирішити і парламентський Комітет зі свободи слова, але вона не вирішена, і як і раніше ми маємо ситуацію, коли журналісти їдуть в зону АТО, не будучи застрахованими", - сказала Лігачова.

Більшість журналістів, згідно з опитуванням, і зараз редакції не забезпечують необхідним спорядженням - бронежилетами і касками.

"Більш як 50% опитаних не використовують жодного способу захисту. Більшість редакцій не проводять жодних додаткових навчань з техніки безпеки перебування в АТО. Цю місію взяли на себе громадські організації, зокрема Інститут масової інформації, але редакції, у тому числі і великих каналів, на себе цю відповідальність не беруть", - зазначила глава правління "Телекритики". 

Читайте також: Стець домагатиметься скасування санкцій проти західних журналістів 

Крім того, за її словами, 60% опитаних заявили про відсутність у редакціях спеціальної людини, яка б контролювала зв'язок з журналістом під час його роботи в АТО, аби в потрібний момент забезпечити необхідну допомогу.

"Є і така проблема, що багато журналістів не отримують ніякого матеріального заохочення за роботу в АТО, що на наш погляд здається неправильним", - додала Лігачова.

Вона також поінформувала, що на основі опитування "Телекритика" розробила рекомендації редакціям щодо захисту своїх журналістів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-