У Гонтаревої вирішили ліквідувати “Укргазпромбанк”

У Гонтаревої вирішили ліквідувати “Укргазпромбанк”

Укрінформ
Національний банк України постановив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ “Укргазпромбанк”.

Про це йдеться в повідомленні регулятора.

"Національний банк України 14 вересня 2015 року прийняв постанову № 602 про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ “Укргазпромбанк”, - зазначається у повідомленні.

За повідомленням НБУ, “Укргазпромбанк” було віднесено до категорії неплатоспроможних 7 квітня 2015 року у зв’язку зі здійсненням ризикової діяльності.

5 серпня 2015 року Національний банк України погодив набуття компанією Primestar Energy FZE істотної участі в ПАТ “Укргазпромбанк”. Перед погодженням було проведено ідентифікацію компанії та її акціонера, перевірено їх ділову репутацію та фінансовий стан, який виявився достатнім для купівлі банку.

Читайте також: "Укргазбанк" забирає активи "Києва"

Згідно із Законом України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, новий власник зазначеного банку мав протягом місяця після укладання договору відновити показники платоспроможності та ліквідності ПАТ “Укргазпромбанк”.

9 вересня 2015 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до Національного банку України з пропозицією про відкликання та ліквідацію ПАТ “Укргазпромбанк” з 14 вересня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-