Фінансування партій з бюджету можуть дозволити під вибори - нардеп

Фінансування партій з бюджету можуть дозволити під вибори - нардеп

Укрінформ
Народний депутат від фракції БПП Сергій Лещенко повідомив, що законопроект, який передбачає фінансування партій з Державного бюджету, може бути ухвалений у вересні.

Народний депутат від фракції БПП  Сергій Лещенко повідомив, що законопроект, який передбачає фінансування партій з Державного бюджету, може бути ухвалений у вересні.

Про це він заявив під час круглого столу в Антикорупційному комітеті ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Законопроект передбачає фінансування з бюджету політичних партій, які подолають на парламентських виборах 3-відсотковий бар'єр. При цьому встановлено гендерну квоту: якщо певна партія подолала 3-відсотковий бар'єр і включила до свого списку осіб обох статей до кожної трійки у виборчому списку, то ця партія претендує на участь у розподілі 10 відсотків додатково. Зараз готуємося до другого читання, яке ми, сподіваюся, проголосуємо у вересні», - сказав Лещенко.

Він також додав, що найважливіша складова законопроекту - прозорість фінансування партій.

Читайте також: Рада зробила крок до державного фінансування партій

«Законопроектом запроваджується прозорість того, як кошти отримуватимуться партіями з приватних джерел і як ці кошти витрачатимуться. Всі партії, які претендують на розподіл коштів, мають звітувати про свої видатки і надходження раз на квартал до Національного агентства запобігання корупції», - сказав нардеп.

У свою чергу інший учасник круглого столу, перший заступник Голови ВР Андрій Парубій вважає, що у Верховній Раді може бути «великий супротив в залі», коли законопроект буде винесений на розгляд у другому читанні.

Разом з тим, заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова зауважила, що Мінюст підтримує даний проект закону і просить якнайшвидше його ухвалити, щоб вже до нового року мати змогу запровадити цю норму в дію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-