Окупанти і далі залякують кримських татар звинуваченнями у справі «3 травня»

Окупанти і далі залякують кримських татар звинуваченнями у справі «3 травня»

Укрінформ
В понеділок в окупованому Криму відбудеться чергове судове засідання у справі Таїра Смедляєва, який звинувачується у застосуванні насильства до представника "влади" під час зустрічі в Армянську Мустафи Джемілєва, якому окупанти заборонили в'їжджати на півострів.

Про це написав у Фейсбуці брат обвинуваченого, глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

«7 вересня о 14.00 в міському суді м. Армянськ відбудеться судове засідання у справі Таїра Смедляєва, обвинуваченого за ст. 318, ч. 1 Кримінального кодексу РФ - застосування насильства стосовно представника влади 3 травня 2014 року під час зустрічі кримськими татарами свого національного лідера Мустафи Джемілєва», - повідомив Заїр Смедляев.

Він відзначив, що на момент скоєння «злочину» так звані потерпілі не були представниками влади, оскільки «присязі українського міліціонера вони вже зрадили, а в ряди російських поліцейських їх ще не прийняли».

У зв'язку з цим, вважає глава ЦВК Курултаю, ставлення «потерпілих» до влади є надуманим, як в цілому і звинувачення до усіх фігурантів так званої «справи 3 травня». Всього, повідомив Смедляєв, у справі «3 травня» було заарештовано п'ять осіб, деяким вже ухвалені свідомо неправосудні вироки. Проте, переконаний громадський діяч, «відповідати згідно із законом доведеться і організаторам і виконавцям показових репресій проти нашого народу».

Читайте також: В Сімферополі обшукали будинок комбата "Криму" - вже утретє

Як повідомляв Укрінформ, Таїр Смедляєв був затриманий в жовтні 2014 року за звинуваченням у нападі на поліцейського під час зустрічі Джемілєва 3 травня 2014 року на адміністративному кордоні Криму з материковою Україною. Раніше міський суд Армянська визнав винним 45-річного жителя Сімферопольського району Едема Ебулісова. У рамках так званої справи «3 травня» активістові присудили штраф у розмірі 40 тисяч рублів. Впродовж місяця його утримували в СІЗО, звільнивши в грудні 2014 року.

Кримінальна справа у зв'язку з акціями протесту кримських татар, які виступали проти заборони окупантів на в'їзд до Криму лідера кримськотатарського народу Джемілєва, було відкрито за ініціативою «прокурора» Криму Наталії Поклонської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-