Кравчук про

Кравчук про "ДНР/ЛНР": Від зла потрібно відмежовуватися

Укрінформ
Україна має чітко визначитися щодо окупованих територій Донбасу і провести тимчасову лінію розмежування між добром і злом.

Про це сказав перший Президент України Леонід Кравчук на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

 "Україна має більш чітко визначитись по відношенню до окупованих територій. Філософія така, що на окупованих територіях живуть патріоти, не тільки бандити і сепаратисти. Я з цим погоджуюсь. Але як допомогти патріотам?.. Прямо вийти на них ми не можемо. Впливу на територіях не маємо. Вони фактично ігнорують українську владу. І звідти потоками йде і бруд політичний, і політичний терор, і диверсії, і корупція. Значить, нам потрібно від них на цей час, поки там не влаштована ситуація на краще, відгородитися. Тобто, по лінії зіткнення провести тимчасову лінію розмежування між добром і злом і сказати: ви - окупована територія, у вас окупаційна влада, і вона відповідає за те, як живе і як працює ця територія", - зазначив Кравчук.

За його словами, так є в усьому світі.

"А якщо там багато патріотів, як було в Києві й інших містах, то ці патріоти зробили Майдан український і вигнали ту владу, яка їм не сподобалася. Хай зберуться патріоти там і виженуть ту владу", - радить Кравчук.

Читайте також: Кравчук сказав, що змусить Росію відмовитися від агресії

Він зауважив, що не було жодного листа від патріотичних організацій на цих територіях щодо того, як вони бачать подальше життя Донбасу та України у цілому.

"Тому виникає запитання: а чи хочуть вони нашої допомоги? Влада їхня фейкова заявляє: ми не хочемо мати ніякого зв'язку з українською владою, ми виставляємо лише умови. Тут позиція має бути чітко визначеною. Ми не маємо обдурювати себе", - підкреслив Кравчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-