Речник УПЦ КП про знищення їжі в Росії: Це сатанинський бунт

Речник УПЦ КП про знищення їжі в Росії: Це сатанинський бунт

Укрінформ
Знищення у Росії так званих санкційних продуктів є нічим іншим як проявом богоборчої, сатанинської гордині.

Таку думку висловив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) у своєму блозі на Українській правді.

"На перших же сторінках Біблії говориться про те, що Бог створив всю їжу, яка насичує людину і відновлює її сили. Ця дія Божа є вираз Його любові до нас – всього людства і кожної окремої людини... Говорячи про насичення голодного як першу справу любові, Бог Сам проявляє свою любов до людини, наповнюючи світ безліччю того, що втамовує голод", - наголосив він.

Тож, виходячи з богословського розуміння їжі як матеріалізованої любові Божої,  свідоме і демонстративне її знищення є знищенням "любові Божої, яка стала їстівною" і стоїть в одному ряду з публічним богохульством і наругою над святинями, вважає архієпископ.

Читайте також: Уже сотні тисяч росіян просять скасувати "продуктову інквізицію"

"Руйнування храмів, спалення ікон, плюндрування святинь часто пояснювалося "боротьбою проти зловживань у Церкві" – так чинили і єретики-іконоборці у Візантії, і більшовики в ХХ столітті. Але якими б не були ці зловживання – плюндрування святинь було актом, насправді спрямованим не проти зловживань, а проти Бога, сатанинським бунтом гордині перед Ним. Думаю, що так і тут: чим би зовнішнім не намагалися пояснити знищення їжі, продуктів – внутрішній мотив цього нечестивого повеління походить від сатанинської гордині, що повстає проти любові Божої", - зазначив речник УПЦ КП.

Нагадаємо, у Росії 6 серпня набув чинності указ про знищення санкційної продукції не лише на кордоні, а й по всій країні. Протягом першого дня дії документа було знищено понад 250 тонн харчів.

Загалом на цей час у РФ знищили 550 тонн рослинної харчової продукції та 47 тонн продукції тваринного походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-