Справу кримського депутата-зрадника направили до суду

Справу кримського депутата-зрадника направили до суду

Укрінформ
Кримська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-депутата АРК, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ. 

"Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради стосовно колишнього депутата Верховної Ради автономії В. Ганиша, заарештованого у квітні поточного року", - зазначили у відомстві.

Ганиша звинувачують у заподіянні шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності держави, а саме, наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

У ГПУ нагадали, що екс-депутат 6 березня 2014 року взяв участь у засіданні Верховної Ради АРК, на якому прийнято незаконне рішення про проведення референдуму щодо статусу півострова Крим, яке фактично передувало його  анексії Російською Федерацією.

Після цього, 11 квітня 2014 року, Ганиш продовжив свою діяльність вже у незаконно створеному органі – «Державна Рада Республіки Крим» та, зокрема, брав участь у засіданні, на якому прийнято «Конституцію Республіки Крим» як суб’єкта Російської Федерації.

Згодом, у липні 2014 року, Ганиш балотувався як самовисуванець кандидатом у депутати Феодосійської міської ради «Республіки Крим», незаконні вибори до якої були призначені так званою «Державною Радою Республіки Крим».

У Генпрокуратурі України повідомляють, що, відповідно до ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», обвинувальний акт стосовно Ганиша направлено до Апеляційного суду міста Києва для визначення територіальної підсудності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-