Французьким «друзям Путіна» закрили в’їзд до України

Французьким «друзям Путіна» закрили в’їзд до України

Укрінформ
Служба безпеки заборонила на три роки в’їзд на територію України десятьом депутатам Національних зборів та Сенату Франції.

Про це повідомили у прес-центрі спецслужби.

Українська сторона вважає, що їхня поїздка до Автономної республіки Крим у липні поточного року без згоди української сторони та всупереч Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України, є деструктивним кроком.

Такі дії громадян Франції суперечать інтересам забезпечення національної безпеки та посягають на державний суверенітет і територіальну цілісність України, зауважили в СБУ. Зокрема, під заборону потрапили: Т’єрі Маріані, Ів Поззо ді Борго, Ніколя Дюік, Клод Гоазген, Жером Ламбер, Янік Моро, Патріс Вершер, Марі-Крістін Даллоз, Совер Гандольфі-Шайт, Жак Міяр.

Як відомо, «друзів Путіна» із Сенату Франції МЗС України попереджав про можливі наслідки не погодженої з Києвом поїздки до Криму.

Міністерство закордонних справ та міжнародного розвитку Франції назвало несанкціонований Києвом візит групи французьких парламентаріїв до Криму порушенням міжнародного права.

З аналогічною заявою виступила голова комісії з міжнародних справ Національних зборів Франції Елізабет Гігу, додавши, що цей візит обов’язково буде використаний у кремлівській пропаганді. «Вони можуть скільки завгодно говорити, що їдуть туди як приватні особи і не представляють офіційно Національні збори Франції. Але вони не можуть перестати бути депутатами тільки на час цього візиту», - зазначила вона.

Втім, відмовити від поїздки вдалося лише двох депутатів.

Як відомо, наразі до Криму і Москви збираються «друзі Путіна» із італійського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-