ФДМУ про продаж Одеського припортового: Коломойський багато хоче

ФДМУ про продаж Одеського припортового: Коломойський багато хоче

Укрінформ
Фонд держмайна не розглядає можливості надання олігархові Ігорю Коломойському пріоритетного права на купівлю Одеського припортового заводу.

Це під час "круглого столу" дав зрозуміти глава ФДМУ Ігор Білоус, передає кореспондент Укрінформу.

"Коломойський багато чого хоче, правда? Він хоче, а ми рухаємося своїм шляхом", - сказав Білоус.

Як повідомлялося, Ігор Коломойський розраховує на отримання пріоритетного права при приватизації ОПЗ. За його словами, раніше підконтрольна "Привату" компанія "Нортіма" подала в суд позов з вимогою визнати таким, що відбувся конкурс з приватизації ОПЗ від 2009 року, коли "Нортіма" запропонувала за підприємство найбільшу ціну - 5 млрд грн, але конкурсна комісія ФДМУ не затвердила результати торгів.

"Ми хочемо зафіксувати свою позицію, що ми маємо вийти на ФДМ з пропозицією мирової угоди з цього суду, в якій буде прописано те, що конкурс буде прозорим, стартова ціна буде не менш як 5 млрд грн, - сказав Коломойський. - Якщо в результаті аукціону хтось дасть якусь ціну, ми хочемо, щоб наша компанія мала право першої руки за тією ціною, яка буде переможцем в аукціоні, мала право купити за цією ціною, тому що раніше (у 2009 році) вона вже перемогла у цьому конкурсі".

Коломойський додав, що якщо в ході торгів хтось запропонує більшу ціну, ніж "Приват", то вони не будуть оскаржувати результати торгів. "Якщо з якихось причин ціна буде завищена - ми скажемо, що не купуємо, нехай купує хтось інший", - відзначив він.

Нагадаємо, Фонд державного майна переніс терміни виставляння на продаж Одеського припортового заводу з листопада на вересень 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-