Квіташвілі: Мої заяви про відставку чинні

Квіташвілі: Мої заяви про відставку чинні

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі роз'яснив, чому звернувся до Окружного адміністративного суду Києва. 

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі роз'яснив, чому звернувся до Окружного адміністративного суду Києва.

Про це йдеться у його заяві, розміщеній на сайті МОЗ.

"Останнє службове розслідування на вимогу народних депутатів тривало протягом двох місяців. Рішення, яке було прийнято за результатами розслідування, є спотворенням реальних фактів, а дії Комісії, яка проводила розслідування, були упередженими та протиправними. У мене, як у міністра охорони здоров'я України, є тільки один інструмент опротестувати дії членів комісії - це звернутися в Окружний адміністративний суд Києва", - йдеться у заяві.

Квіташвілі додав, що в МОЗ за час його перебування на посаді міністра було проведено "близько 10 різних перевірок та службових розслідувань", міністерство "готувало відповіді на сотні офіційних звернень від народних депутатів".

При цьому він наголосив, що вважає службові розслідування необхідною складовою контролю за діяльністю влади, "якщо дані перевірки не суперечать чинному законодавству, а результати перевірок є правдивим відтворенням подій, а не перекручуванням фактів".

Квіташвілі також сказав, що всі його заяви про відставку - чинні.

За інформацією ЗМІ, глава МОЗ Олександр Квіташвілі подав до Окружного адмінсуду Києва позов з вимогою скасувати наказ про проведення службового розслідування щодо нього та його першого заступника Олександри Павленко.

Перше засідання у справі відбулося середу, 22 липня, - позов Квіташвілі був відхилений.

Відповідачами у справі виступають 14 народних депутатів і Національне агентство з питань держслужби. Крім того, як третіх осіб Квіташвілі попросив притягти Кабмін і МОЗ.

Міністр також зажадав від суду заборонити Кабміну розглядати результати цього розслідування і ухвалювати на підставі цих документів будь-які рішення, в тому числі про можливе притягнення до відповідальності вищих посадових осіб МОЗ, у разі виявлення порушень з їхнього боку, як того вимагає законодавство.

Нагадаємо, наприкінці травня 66 народних депутатів звинуватили Квіташвілі в бездіяльності у питаннях забезпечення закупівлі ліків для бійців АТО. Нардепи були незадоволені проведенням реформ в МОЗ. У відповідь на це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розпорядився провести службове розслідування щодо Квіташвілі, його першого заступника Олександри Павленко та інших посадових осіб.

До складу комісії з розслідування виконання обов'язків керівництвом МОЗ входило 14 народних депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня Квіташвілі написав заяву про відставку. Також він сказав, що не має наміру виїжджати з України і обіцяє допомагати новому міністрові. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-