Гройсман визнав, що немає жодних важелів впливу на прогульників у ВР

Гройсман визнав, що немає жодних важелів впливу на прогульників у ВР

Укрінформ
Нінішнє законодавсто не дає керівництву парламенту ефективних механізмів впливу на дисципліну та відвідуваність народними депутатами засідань Ради і комітетів.

Про це в ефірі "5-го каналу" заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодних важелів впливу у Голови Верховної Ради так, як це має бути передбачено, немає. Кожен депутат рівний, незалежний, робить те, що дозволяє робити йому совість", - сказав він.

За словами спікера, відповідно до чинного законодавства ані він, ані голови парламентських комітетів не можуть впливати на присутність і роботу народних обранців.

Водночас Гройсман зауважив, що з прогульниками намагаються боротися, оприлюднюючи на сайті парламенту рейтинги участі депутатів у голосуванні, електронний протокол роботи ВР, де "можна подивитись буквально кожен день з відео-, аудіотекстом по кожному питанню", тощо.

Крім того, він підкреслив, що до початку наступної сесії планують запровадити онлайн трансляцію всіх парламентсьих комітетів.

"Також ми готуємо великі зміни в електронному врядуванні в парламенті - до наступної сесії нам потрібно зробити так, щоб кожне засідання комітету було публічним, відкритим, з онлайн трансляцією. Відвідування теж має бути статистично оформлене - люди мають бачити, хто як працює, яке засідання проводять, яке розглядають питання", - розповів Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-