Вільна торгівля з Україною

Вільна торгівля з Україною "накриється" російськими квотами - Мінекономіки

Укрінформ
Будь-яке встановлення РФ в односторонньому порядку кількісних обмежень у вигляді тарифних квот є порушенням Договору про ЗВТ СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та Російською Федерацією.

Про це заявила Торговий представник України Наталія Микольська, відреагувавши на заяву Росії щодо можливого квотування імпорту українських товарів, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Ми маємо чітко усвідомлювати, що торговельне співробітництво між країнами має відбуватися в рамках діючого правового поля. Для України і РФ цим правовим полем є правила СОТ та Договір про зону вільної торгівлі СНД. Будь-яке встановлення РФ в односторонньому порядку кількісних обмежень у вигляді тарифних квот буде порушенням Договору про ЗВТ СНД і фактично означатиме скасування режиму вільної торгівлі між Україною та Російською Федерацією", - заявила Микольська.

Вона також додала, що заходи РФ проти можливого демпінгу товарів походженням з України мають бути обгрунтованими, а не базуватися на гіпотетичних втратах, визначених на свій розсуд.

Нагадаємо, днями в російських ЗМІ з'явилися публікації щодо пропозицій з усунення "ризику витіснення" українських товарів європейськими до РФ "за демпінговими цінами" у разі імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Пропонується встановити квоти для українських товарів із "груп ризику" та обкладати ввізним митом імпорт українських товарів понад квоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-