Канада готова дати Україні летальну зброю, але не самостійно

Канада готова дати Україні летальну зброю, але не самостійно

Укрінформ
Міністр оборони Канади Джейсон Кенні заявив, що його країна готова поставляти Україні летальну зброю, але не стане діяти без підтримки союзників по НАТО.

Про це Кенні сказав в кулуарах засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє LB.ua.

«Щодо надання летальної зброї, то наш прем'єр-міністр (Стівен Харпер - ред.) заявляє, що усі варіанти на столі, але ми не діятимемо самостійно. Нам потрібен консенсус з цього питання серед інших країн (НАТО), щоб слідувати цим шляхом разом», - сказав канадський міністр.

За його словами, окрім основної місії з 200 військових інструкторів, яку Канада направить в Україну, будуть створені п'ять маленьких спеціалізованих тренувальних місій, які включатимуть підготовку військової поліції і авіарозвідки, медичну підготовку, а також підготовку із знешкодження вибухових пристроїв.

Кенні також відзначив, що надалі Канада має намір розглянути питання про надання Україні некінетичного устаткування.

Він нагадав, що, за підсумками візиту Президента Петра Порошенка в Оттаву у вересні 2014 року, Канада надає Україні супутникову підтримку.

«Ми забезпечуємо Україну дуже корисними супутниковими даними про ситуацію на українсько-російському кордоні, допомагаючи відстежувати переміщення російських військ», - відзначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-