Нацрада запевняє, що не має претензій до каналу

Нацрада запевняє, що не має претензій до каналу "112"

Укрінформ
Голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко просить телеканал «112 Україна» не вводити громадян в оману інформацією про те, що начебто Нацрада хоче позбавити цей канал ліцензії.

Про це він сказав у ході засідання Нацради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ви пишете, що Нацрада позбавляє ліцензії - це брехня, бо позбавляє ліцензії тільки суд. Але це є маніпуляція. Бо люди тоді думають, що, може, дійсно це робить Нацрада», - сказав Артеменко.

Водночас він наголосив, що існує багато прикладів, коли Нацрада звертається до суду і очікує прийняття одного рішення, але суд виносить протилежне. «І таке буває, бо це життя», - додав голова Нацради з питань ТБ та радіомовлення.

«Навіть якщо через рішення суду канал позбудеться ліцензії, ви буде існувати всупереч усьому. Ви будете в кабельних мережах, і так далі. І ніякого відношення до свободи слова це немає, бо це знову маніпуляція», - сказав Артеменко.

Він підкреслив, що Національна ради України з питань телебачення та радіомовлення не має претензій до контенту каналу «112 Україна».

Нагадаємо, Нацрада кілька разів переносила розгляд питань каналу «112 Україна». Йдеться про переоформлення ліцензій компаній, об'єднаних у мережу «112 Україна», та про неусунення ними порушень, за які вони раніше отримали попередження Нацради.

Нещодавно генеральний директор телеканалу «112 Україна» Андрій Подщипков, який називає себе власником цього каналу, заявляє, що «зазнає активних спроб відібрати канал з боку влади» і це проявляється у формі тиску Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-