Квіташвілі хоче остаточно закрити ринок для російських вакцин

Квіташвілі хоче остаточно закрити ринок для російських вакцин

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я замість російської протитуберкульозної вакцини, якість якої викликала запитання, придбало польську і надалі намагатиметься не купувати вакцини виробництва РФ.

Про це на брифінгу в понеділок заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російські вакцини в Україну заходити не будуть. Вакцини БЦЖ, які зараз розвозяться  країною, польського виробництва, і ми максимально намагатимемося у майбутньому російських виробників не допускати на український ринок, тим більше БЦЖ, оскільки якість цих російських вакцин викликала сумніви", - сказав Квіташвілі.

Він додав, що протягом останніх трьох років в Україну завозили протитуберкульозні вакцини лише російського виробництва.

Квіташвілі також поінформував, що потреба країни у вакцині від поліомієліту, охоплення щепленнями від якого у дітей до 1 року життя наразі у різних регіонах коливається від 30 до 50%, на цей рік перекрита повністю за рахунок гуманітарної допомоги від канадського уряду і ЮНІСЕФ.

"Ми навіть будемо влітку розпочинати нову хвилю вакцинації від поліомієліту для тих, хто не був вакцинований за останні кілька років. Щодо поліо величезна проблема в країні: з 2009 року охоплення подекуди близько 30 відсотків, і це дуже небезпечно для країни - не доведи Господи, якщо буде епідемія поліомієліту, це матиме дуже серйозні наслідки. Тому ми проводитимемо велику кампанію вакцинації, і на це у нас є всі ресурси", - відзначив міністр.

Квіташвілі поінформував, що Україна купує 15 різних вакцин, але хоча у нього немає детальної інформації щодо інших вакцин, він впевнений, що там проблемних ситуацій не виникне.

"По тих закупівлях, які проходили у 2014 році, препарати вже завозяться і розвозяться. Наші закупівлі цього року проходитимуть восени, тому там не буде жодних проблем у перекритті імпорту", - запевнив керівник МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-