Міноборони досі

Міноборони досі "годує" бойових дельфінів - Бірюков

Укрінформ
Волонтери в Міністерстві оборони сподіваються, що наступного тижня Верховна Рада підтримає законопроект, який дасть можливість відомству самостійно визначати норми речового забезпечення військовослужбовців.

Про це на брифінгу заявив радник Президента України Юрій Бірюков, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми намагаємося довести до відома Верховної Ради, що законопроект 2551, який внесено на розгляд Верховної Ради і вже пройшов перше читання, дасть змогу Міністерству оборони України самому визначати норми речового забезпечення. Сподіваємося, що наступного тижня цей законопроект буде проголосовано", - сказав Бірюков.

Він навів приклад: за діючими нормами речового забезпечення військовослужбовця встановлено один польовий костюм на рік. Але, за словами Бірюкова, це категорично мало. "Замість того, щоб замовляти, наприклад,  три костюми, достатньо буде замовити два комплекти кітелів і три пари брюк, тому що брюки зношуються швидше", - зазначив він і додав, що в існуючих нормах є валянки, підкови, і навіть сумки для вівса.

Бірюков додав, що досі в Міноборони щороку передбачається годування бойових дельфінів. "Дельфінів у нас немає. Зате у нас все чітко прописано: скільки ми маємо виділяти грошей на годування дельфінів. Причому найжахливіше, що на годування дельфіна виділяється в десятки разів більше грошей, ніж на харчування одного бійця", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-