США вводять ракетний есмінець в Чорне море

США вводять ракетний есмінець в Чорне море

Укрінформ
Бойовий ракетний есмінець Військово-морських сил США "Ross" (DDG 71) буде введений в акваторію Чорного моря в суботу, 23 квітня, з метою виконання завдань зі "сприяння миру та стабільності в регіоні".

Про це йдеться в офіційному повідомленні штабу Шостого флоту ВМС США, передає Укрінформ.

"Присутність есмінця "Ross" в Чорному морі підтверджуватиме відданість та прихильність Сполучених Штатів зміцненню партнерських зв'язків та спільних оперативних можливостей НАТО серед партнерів в регіоні Чорного моря", - зазначається в поширеному документі.

Як зауважив з цього приводу командир корабля Тедд Горман, виконуватимуться завдання у спільній взаємодії із союзниками та партнерами щодо "посилення безпеки на морі, підвищення боєготовності та військово-морських можливостей".

Читайте також: США ввели ракетний есмінець у Балтику

При цьому, в керівництві Флоту підкреслили, що США здійснюють додаткові заходи з підтримки союзників по НАТО й підтримки партнерів у Європі "на тлі триваючої інтервенції Росії в Україну".

Нагадаємо, перебування в Чорному морі кораблів неприбрежних держав регламентується міжнародним правом та Конвенцією Монтре. Останній документ дозволяє іноземним кораблям затримуватися в акваторії Чорного моря не більше 21 дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-