В Одесі взяли агітаторів з банерами за

В Одесі взяли агітаторів з банерами за "Бесарабію" та "Новоросію"

Укрінформ
Групу агітаторів, що розклеювали вночі на площах і вулицях Одеси сепаратистські банери, затримали співробітники Одеського облуправління Служби безпеки України.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу джерела у правоохоронних органах, автори банерів рекламували створення так званої "Народної ради Бессарабії" та "Новоросії". Вісьмох правопорушників затримали під час поширення сепаратистських матеріалів.

"Наразі вирішується питання про кваліфікацію протиправної діяльності затриманих осіб, дії яких можуть підпадати під ознаки ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У прес-підрозділі Одеського УСБУ відмовились від коментаря з приводу затримань правопорушників. Водночас голова Одеської облради Михайло Шмушкович заявив Укрінформу, що позитивно оцінює протидію співробітників СБУ сепаратистським організаціям, передусім у Тарутинському та сусідніх районах Бессарабії.

Читайте також: В Одесі затримали групу терористів, що скоїли нічні вибухи - ЗМІ

За його словами,  триває робота з викриття та нейтралізації сепаратистських організацій і їх представників, що планували провести 2-4 квітня провокаційний захід на базі туристично-рекреаційного комплексу «Фурмушіка Нова» в Тарутинському районі.

"У мене нема повноважень розкривати подробиці дій співробітників СБУ. Однак упевнений: правоохоронцями зуміють рішуче присікти інспіровані з-за меж України сепаратистські рухи, в тому числі спробу створення так званої «Народної ради Бессарабії», - наголосив Шмушкович, висловивши переконання, що організаторам та учасникам протиправних акцій дадуть належну правову оцінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-