Мартиненко про

Мартиненко про "швейцарську справу": Це інформаційне кілерство

Укрінформ
Народний депутат України Микола Мартиненко вважає, що проти нього ведеться інформаційна війна.

Таку заяву поширила прес-служба політика у зв'язку з повідомленням нардепа Сергія Лещенка про те, що Генпрокуратура Швейцарії підтвердила порушення проти Мартиненка кримінальної справи за хабарництво.

“Лещенко маніпулює відповідями швейцарської прокуратури. Всі намагання Лещенка очорнити мене і “Народний Фронт” – це інформаційне кілерство", - заявив Мартиненко.

Він назвав подібні заяви "складовою великої дискредитаційної кампанії проти уряду і “Народного фронту”, спікерами якої є "деякі корумповані чиновники, яких відсторонив уряд”.

Мартиненко наголошує, що ці заяви побудовані на "використанні "жовтих" або проплачених газетних статей". Зокрема, за його словами, чеська газета Pravo, на яку від початку посилається Лещенко, пов'язана з російським фінансуванням. "Мета тієї публікації - прибрати чеського конкурента (компанію "Шкода") Росії по добудові в Україні енергоблоків на Хмельницькій АЕС", - стверджує нардеп від НФ.

Що ж до швейцарської газети SonntagsZeitung, статтю в якій анонсував Лещенко, то вона є "одним з небагатьох іноземних видань, дозволених для поширення в Росії, а частина її тиражу там і друкується", заявив Мартиненко.

Читайте також: Прокуратура Швейцарії підтвердила справу проти нардепа Мартиненка. Документ

Нагадаємо, нардеп Сергій Лещенко у своєму блозі повідомив, що у Швейцарії порушено кримінальну справу щодо народного депутата України Миколи Мартиненка, і це нібито підтвердила Генпрокуратура цієї країни.

За інформацією Лещенка, справу проти Мартиненка відкрито у серпні 2013 року за отримання хабара в розмірі 30 мільйонів франків від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-