Яценюк пообіцяв противникам

Яценюк пообіцяв противникам "Стіни" квиток в один кінець

Укрінформ
Проект з облаштування кордону з Росією "Європейський вал" буде реалізований.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Державний кордон будується і буде побудований. Хто виступає проти облаштування кордону та лінії безпеки, ми дамо можливість отримати квиток в один бік - по той бік кордону. Це стосується і проросійських політичних сил, які підняли вже голову в стінах парламенту, проросійських і антиукраїнських сил, які намагаються створити хаос у країні", - наголосив глава уряду.

Він додав, що уряд сьогодні має затвердити нову редакцію проекту "Європейський вал".

"Після консультацій та низки зустрічей щодо зменшення вартості проекту "Європейський вал" сьогодні ми затвердимо нову редакцію проекту", - зазначив Яценюк.

Як поінформував голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, проект передбачає облаштування укріплень загалом на лінії понад 3 тисячі кілометрів.

Зокрема, це 1974 кілометри по суходолу та 250 кілометрів по Азовському морю кордону з Російською Федерацією, в тому числі 409 кілометрів на територіях, які тимчасово не контролюються Києвом. Також передбачено облаштування укріплень на 587 кілометрах лінії розмежування в зоні антитерористичної операції та 195 кілометрах адміністративної межі з Автономною Республікою Крим.

Читайте також: "Стіна" з Росією подешевшала вдвічі

За словами Назаренка, у переглянутому проекті вартість облаштування Державного кордону може бути скорочена щонайменше удвічі.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-