Орбан змінив риторику і заговорив про спокій в Україні

Укрінформ
Угорщина виступає за мир та спокій в Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який у п'ятницю перебуває з візитом на Закарпатті, повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі Закарпатської облради.

«Угорщина виступає за те, щоб ситуація в Україні була стабільною. Нам потрібен сильний сусід. Ми прагнемо, щоб у вашій країні був мир та спокій», – наголосив Орбан.

Він додав, що в ході перемовин з керівниками області запропонував розробити проекти, які за фінансової підтримки Угорщини реалізовуватимуться на Закарпатті в наступні роки.

«Ми готові до подальшої співпраці та підтримки. Наші двері завжди для вас відчинені. Угорщина надає й надалі надаватиме свою всебічну підтримку Україні, і Закарпаттю зокрема», – запевнив угорський прем'єр.

У ході візиту на Закарпаття Віктор Орбан візьме участь у відкритті нового корпусу Закарпатського угорського інституту та урочистій церемонії початку навчального року для студентів в приміщенні реформатської церкви в місті Берегове.

Нагадаємо, у травні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час свого виступу з нагоди складання присяги у парламенті заявив, що угорці Карпатського регіону заслуговують на подвійне громадянство й автономію.

км

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-