Польща готова дати Україні зброю, але разом з ЄС - Копач

Польща готова дати Україні зброю, але разом з ЄС - Копач

Укрінформ
Польща може надавати Україні зброю, але разом з іншими європейськими країнами.

Про це заявила у п'ятницю новий глава польського уряду Ева Копач, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як тільки велика європейська сім'я вирішить, що хочемо допомагати Україні (зброєю. - Ред.), то, однозначно, ми повинні надати цю допомогу, але разом з іншими європейськими країнами", - заявила Копач.

За її словами, в питанні постачання зброї Україні Польща має поводитися як "розумна жінка". "Наша країна, наш дім, наші діти є найважливішим, що зовсім не означає, що ми повинні говорити іншим голосом, ніж ЄС. Навпаки, вважаю, що сьогодні ми не повинні суперничати за право бути учасником цього конфлікту", - констатувала Копач.

Вона підкреслила, що необхідно дбати про безпеку польських кордонів, і якщо потрібно надавати комусь військову допомогу, то краще це робити поблизу кордонів Польщі.

Читайте також: Польща знову затримала бронежилети для України

"Це випливає з того, що ми ще слабо уявляємо, наскільки небезпечним останнім часом став тероризм. Потрібно захистити себе від нього, але слід пам'ятати, чия сорочка ближча до тіла. Тому, якби я мала обирати, то зроблю ставку на міцну підтримку разом з іншими європейськими країнами наших сусідів (України. - Ред.) в цьому конфлікті з Росією", - констатувала новий прем'єр Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-