«Кіотські гроші» пішли на збагачення режиму Януковича - Слюз

«Кіотські гроші» пішли на збагачення режиму Януковича - Слюз

Укрінформ
Уряд Юлії Тимошенко передав у повному обсязі «кіотські гроші» уряду Миколи Азарова, які й витратили «наближені до Януковича структури».

Про це повідомила голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз на прес-конференції в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд Тимошенко в 2009 році та за два місяці 2010 року ні на які цілі не витратив ні копійки з цих кіотських грошей. Ці кошти, які надійшли в 2009 році, так звані «кіотські гроші» - 320 мільйонів євро, вони повністю перебували на обліку і були передані діючій на той момент владі Януковича-Азарова», - зазначила вона.

Читайте також: Порошенку, Кличку і Яценюку радять піти стежиною Тимошенко

Слюз наголосила, що кримінальна справа проти Юлії Тимошенко «була повністю сфальшована, як захід із нейтралізації всіх опонентів Януковича-Азарова», і згодом була закрита за відсутністю складу злочину. «Це були виключно політичні репресії проти політичного конкурента, репресії Януковича проти Юлії Тимошенко. Це була мильна бульбашка, яка розсипалася», - вважає вона.

За словами глави відомства, після цього гроші використовували для свого збагачення наближені до Януковича структури. «Тому тут є велика відмінність від прем'єра Юлії Тимошенко, яка залучила ці кошти, і урядом Януковича-Азарова, який використав їх не за цільовим призначенням», - зауважила керівник Держказначейства.

Слюз наголосила, що віповідальні за фальсифікацію справи Тимошенко мають бути покарані: «Я хочу застерегти посадових осіб, як слідчих, так і при контролюючих органах, які фальшували справу проти Юлії Тимошенко. Вони всі мають відповісти, яким чином вони сфальшували відповідні акти і довідки, та яким чином були сфальшовані ці справи».

Читайте також: Порошенко взяв собі радником головного політтехнолога Тимошенко

Слюз нагадала, що Японія у 2010 році, перебуваючи в Україні, засвідчила, що кіотські кошти – 290 млн євро від Японії та 30 млн євро від іспанської компанії – зберігалися на облікових рахунках в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-